Web Analytics Made Easy - Statcounter

باشگاه خبرنگاران جوان - مجتبی یوسفی گفت: یکی از موضوعاتی که ما در اقتصاد باید به سمت آن حرکت کنیم خصوصی سازی است، یعنی واگذاری شرکت‌های بزرگی که با منابع بیت المال، پول مردم و پول نفت کشور ساخته شده اند مثل شرکت های پتروشیمی، فولاد و خودروسازی‌ها.

«این شرکت‌ها همگی تا دو دهه پیش دولتی بودند و بنا بود بر اساس اصل ۴۴ قانون اساسی که مقرر شد واگذاری اقتصاد به مردم را داشته باشیم خصولتی شدند» یوسفی  ضمن بیان این نکته مشکل کار را نحوه خصوصی سازی و مکانزیم اجرای آن می داند و توضیح می دهد خصوصی سازی اتفاق افتاد، اما این واگذاری به افراد با نفوذ  رخ داد و آنها توانستند این شرکت‌های مردمی را از آن خود کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بعد از ابلاغ سیاست‌های کلی اصل ۴۴ در سال ۸۴ قرار شد تا دولت از بنگاه داری خارج شود و تنها ۲۰ درصد از سهام شرکت‌های خودروساز را در اختیار داشته باشد، بر همین اساس ۱۴ درصد از سهام ایران خودرو و ۱۷.۳۱ درصد از سهام سایپا در دست دولت باقی ماند و مابقی سهام واگذار شد.

به گفته یوسفی در مدیریت آن‌ها هم همین اتفاق افتاد و هم اکنون خودرو سازان هر جا که بخواهند خودرو‌های بی کیفیت با قیمت بالا بدون نظارت تولید می‌کنند جلوی واردات را می‌گیرند و اسم خود را هم تولید ملی گذاشته اند.

سردار هادیانفر  رئیس پلیس راهور فرماندهی انتظامی کشور در روزهای گذشته اعلام کرده بود که در حادثه تصادف ۵۸ خودرو در بهبهان که منجر به فوت ۴ نفر و زخمی شدن ۴۱ نفر شد، ایربگ هیچ خودرویی باز نشد. چرا ارابه مرگ تولید می‌کنیم؟ چرا استاندارد‌ها کنترل نمی‌شود؟ چرا وزارت صمت کنترل نمی‌کند؟ حتماً باید خودروساز‌ها در این حادثه به مراجع قضائی معرفی شوند. اینکه بگوییم رانندگان در حادثه بهبهان دقت نداشته‌اند درست است، اما سازمان‌های مربوط چه نقشی داشتند؟.

«برای ما مهم است که ۷۰۰ هزار کارگر و قطعه ساز خودرو که مستقیم و غیر مستقیم با صنعت خودرو در ارتباط هستند معیشتشان به خطر نیفتد» یوسفی این جمله را می گوید. 

عضو هیات رئیسه مجلس معتقد است که هر جا که بحث قیمت گذاری و کیفیت پایین خودروی تولیدی این دو خودروساز می‌رسیم نامشان شرکت خصوصی می‌شود و تحولات ارز روی قیمت خودروهایشان تاثیر می‌گذارد و وقتی قیمت ارز پایین می‌آید می‌گویند مبنای ما قیمت گذاری ارزی نبوده  و  حتی در برهه ای وقتی دلار بالا رفت گفتند ۴۰ تا ۵۰ درصد قطعات پراید از خارج وارد می‌شود و قیمت خودرویی که جان مردم را در جاده‌ها می‌گیرد به این بهانه بالا برند.

یوسفی معتقد است «این مدیریت دو گانه یعنی سو مدیریتی که وزارت صمت باید تکلیفش را با آن‌ها مشخص کند» 

عضو هیات رئیسه مجلس ضمن تائید وجود مدیریت‌ها و واگذاری‌های تو در تو در این شرکت های خودروسازی می گوید که دستگاهی که باید بر عملکرد آن‌ها نظارت کند سهام دار ایران خودرو و سایپا شده و این یعنی حیات خلوتی درست کرده ایم برای برخی‌ها که مردم، قطعه ساز، متخصصین دانشگاهی ناراضی هستند  و عده‌ای به خاطر سو مدیریت پاداش‌های آنچنانی می‌گیرند و هزینه سو مدیریت را از جیب مردم برداشت می‌کنند.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: مجلس یازدهم مجلس یازدهم خودروسازی شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۷۰۰۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایدکوپرس سایپا،‌ تندیس شرکت برتر ایران را دریافت کرد

شرکت ایدکوپرس سایپا، در سی و پنجمین جشنواره ملی امتنان از کارگران، گروه‌های کار و واحد‌های نمونه ایران، تندیس یکی از ۵ شرکت برتر را از رییس جمهور دریافت کرد. - اخبار بازار -

به گزارش سایپانیوز،‌ در مراسم اختتامیه سی و پنجمین جشنواره ملی امتنان از کارگران، گروه‌های کار و واحدهای نمونه ایران که با حضور وزیر صنعت،‌ معدن و تجارت، وزیر کار، مدیران عامل گروه خودروسازی سایپا و ایران خودرو و جمع کثیری از مسئولان کشوری و لشکری برگزار شد، از کارگران، گروه‌های کاری، مدیران و واحد‌های نمونه کشوری با اهدای تندیس و لوح سپاس توسط رییس جمهور تجلیل شد.

این جشنواره با هدف تجلیل از زحمات کارگران، گروه‌های کار و واحدهای اقتصادی نمونه کشور و ترویج و تقویت فرهنگ کار و تلاش همه ساله در هفته کار و کارگر برگزار می‌شود.

در پایان این مراسم از کامبیز قلی زاده سلطانی، مدیرعامل ایدکوپرس سایپا، ‌به ‌عنوان کارآفرین نمونه و مدیر برتر ایران و تنها نماینده خودروسازان کشور در جمع برترین واحد‌های نمونه و از شرکت ایدکوپرس به عنوان یکی از 5 شرکت برتر کشور توسط سید ابراهیم رییسی،‌ رئیس جمهور کشورمان تقدیر و تجلیل به عمل آمد.

گفتنی است، ‌شرکت ایدکوپرس سایپا برترین شرکت تولیدکننده مجموعه‌های پرسی بدنه و شاسی خودرو در کشور است.

دیگر خبرها

  • ایدکوپرس سایپا،‌ تندیس شرکت برتر ایران را دریافت کرد
  • استقبال مردم بلاروس از محصولات گروه سایپا
  • ضرب الاجل وزارت صمت به ایران خودرو و سایپا
  • (عکس) مقایسه ال۹۰ با نمونه بومی‌سازی شده!
  • نیسان سانی وارداتی جهان نوین آریا + مشخصات، عکس و قیمت Nissan Sunny
  • وارن بافت سهام اپل را فروخت | تلاش برای تصاحب بازار کشور های آسیای میانه
  • چرا چشم مردم به دیدن ۵۰ فروند هواپیمایی که دولت می‌گوید وارد کشور کرده، روشن نمی‌شود؟
  • مشارکت شهروندان در مدیریت شهری موجب کاهش هزینه‌ها می‌شود
  • نکونام تکلیف خودش با مالکان جدید استقلال را روشن کرد
  • سهام استارباکس ۳۱ درصد ضرر کرد