Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، درست یک هفته پیش در همین روز شورای رقابت و ستاد تنظیم بازار برای قیمت‌گذاری خودروها به تفاهم رسیدند و در نهایت فرمول محاسبه قیمت خودرو در کارخانه ارائه شد.

اطلاعات ارائه شده در این جلسه تنها به ارائه فرمول محاسبه قیمت محدود شد و هنوز لیست دقیق قیمت‌های جدید خودرو به دست خودروسازان هم نرسیده و همین موضوع باعث ایجاد تاخیر در آغاز ثبت نام خودروها شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بنا بود محاسبات لازم برای تعیین تکلیف فرمول قیمت گذاری خودروها در کارخانه در مدت زمان کوتاهی انجام شده و لیست قیمتی به سرعت به دست مردم و خودروسازها برسد.

حالا چند روزی است که بازار روند کاهش قیمت مناسبی به خود گرفته و نیاز به تثبیت دارد. یک هفته از تصمیم‌های ستاد تنظیم بازار برای کنترل بازار گذشته و نیاز به ورود تولیدات جدید خودروسازها بیش از گذشته احساس می‌شود اما هنوز یک مشکل وجود دارد، خبری از ارائه لیست قیمت نیست!

مردم فعلا خودرو نخرند

جعفرپور، سرپرست دفتر خودرو و نیرو محرکه وزارت صمت درباره وضعیت بازار خودرو بعد از تصمیمات اخیر ستاد تنظیم بازار تصریح کرد: با توجه به تعیین تکلیف قیمت خودرو که کمی از قیمت سال ۹۷ بیشتر شده اما فاصله زیادی با قیمت های صوری و کاذب بازار دارد، به مردم توصیه می کنم فعلا اقدام به خرید خودرو نکنند تا با تعیین تکلیف ماجرای قیمت خودرو توسط همکاران ما در شورای رقابت قیمت های اعلامی در اختیار خودروسازها قرار گرفته و تکلیف ۳۰ هزار خودرویی که منتظر قیمت نهایی هستند مشخص شود.

او بیان کرد: با توجه به حجم بسیار زیادی از خودروهایی که به زودی از طریق این تولیدات و افزایش سرعت تولید وارد بازار می‌شوند و خودروهای احتکار شده که با همت سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولید کنندگان و سازمان تعزیرات حکومتی از پارکینگ ها خارج می‌شوند. امیدواریم به زودی از تب کاذب قیمت خودرو کاسته شده و با رسیدن عرضه و تقاضا با روش های منطقی به قیمت‌های قابل قبولی دست پیدا کنیم.

جعفرپور بیان کرد: مواد اولیه مورد نیاز خودروسازها باید مدیریت شوند؛ فروش فولاد، مس، آلومینیوم و موادی از این قبیل با تغییرات نرخ ارز قیاس می شوند و همین موضوع نوسان قیمت تمام شده در خودروسازی ها را به همراه دارد. از ۳ سال گذشته قیمت فولاد برای خودروسازها ۴ برابر و رودیم ۱۰ برابر افزایش قیمت پیدا کرده است؛ این در حالی است که میزان مصرف این ماده با توجه به تغییرات استانداردهای آلایندگی افزایش پیدا کرده و مجموع این هزینه‌ها، افزایش قیمت تمام شده محصولات را به همراه دارد.

سرپرست دفتر خودرو و نیرو محرکه وزارت صمت درباره آغاز فروش خودرو تصریح کرد: ما در تلاش هستیم تا برای ایام عید سعید فطر پیش فروش کارخانه‌های خودروسازی مجددا آغاز شود اما باید بسترهایی نرم‌افزاری فراهم شده و شرایط ایمنی لازم برای ثبت نام و قرعه کشی تامین شود. جلسات لازم با پلیس راهور برگزار شده و امیدوار هستیم اتصال ما به بخش هایی از جمله ثبت احوال و پلیس راهور احتمال بروز خطا و تخلف را به حداقل برساند.

پول مردم در حساب خودروسازها ذخیره نمی‌شود

او درباره نحوه اخذ پول برای شرکت در ثبت نام خودرو تصریح کرد: پول‌های مردم دست خودروسازها نخواهد ماند بلکه ما در تلاش هستیم تا با تهیه واسطه‌ های بانکی پول ها تنها در حساب افراد متقاضی بلوکه شده و تا پایان فرآیند ثبت نام و قرعه‌کشی بلوکه باقی خواهد ماند. در صورتی که فرد جزو برنده های قرعه کشی باشد این وجه برداشت شده و او ۴۸ ساعت زمان برای پرداخت مابقی وجه زمان خواهد داشت.

بنا بر اظهارات سرپرست دفتر خودرو و نیرو محرکه وزارت صمت علاوه بر مردم خودروسازها هم چشم‌انتظار تعیین تکلیف قیمت‌های خودروها هستند. آغاز پیش فروش خودروها و تزریق ۳۰ هزار خودرو به بازار به زمان عرضه این اعداد ارقام بستگی دارد. ورود بخشی از این تولیدات که سرپرست دفتر خودرو و نیرو محرکه از آن یاد کرد می‌تواند شرایط بازار را به طور کلی متحول کند.

رضا شیوا، رئیس شورای رقابت نیز درباره زمان تعیین تکلیف قیمت گذاری خودرو و عرضه لیست دقیق قیمتی بیان کرد: فرمول محاسبه قیمت گذاری خودرو برای خودروهایی مثل خانواده پراید و پژو که معدود خودروهای انحصاری تولیدی در کشور بودند تعیین شد و در نهایت به طور متوسط ۱۰ درصد افزایش قیمت برای محصولات ایران‌خودرو و ۲۳ درصد افزایش قیمت برای محصولات سایپا را به همراه داشت.

او بیان کرد: با توجه به ممنوع شدن واردات خودرو سایر محصولات خودروسازهای کشور هم در دسته محصولات انحصاری قرار گرفتند پس وظیفه تعیین تکلیف قیمت این خودرو بر عهده شورای رقابت قرار گرفت.

شیوا تصریح کرد: برخی از این خودروهای جدید اخیرا وارد کشور شده است پس ما سال ۹۶ را مبنای قیمت گذاری قرار دادیم. با توجه به تعادلی که در سال ۹۶ وجود داشت این سال به عنوان پایه در نظر گرفته و با محاسبه تورم بخش خودرو در سال ۹۷ و ۹۸ را محاسبه کرده و با کسر افزایش قیمت بهمن ۹۷ میزان افزایش خودرو محاسبه خواهد شد آمد هنوز میزان دقیق این رقم محاسبه نشده است.

رئیس شورای رقابت گفت: نامه ای فوری از طرف شورای رقابت به خودروسازها ارسال شد تا نرخ های سال ۹۶ را ارائه دهند و این نرخ ها مبنای قیمت گذاری خواهند بود.

او درباره زمان ارائه لیست قیمتی تصریح کرد: بنا بر ابلاغیه سران قوا ما موظف به ارائه دستورالعمل به ستاد تنظیم بازار هستیم؛ در گذشته شرایط متفاوت بود اما امروز ستاد تنظیم بازار  موظف انجام این کار است؛ ما شیوه محاسبه و دستورالعمل را به این ستاد ارسال کردیم و جاگذاری متغیرها و انجام محاسبات با ستاد تنظیم بازار خواهد بود.

زمان بر بودن انجام محاسبات و تعیین و تکلیف برای قیمت خودرو قابل درک است اما هر روز تاخیر در انجام این کار به معنای مسدود ماندن شریان‌های ورود خودرو به بازار است؛ در روزهایی که اغلب سازمان‌های نظارتی کمر همت برای مقابله با احتکار و دپوی خودروها بسته‌اند آغاز تزریق خودرو به بازار می‌تواند مهر ثبات را بر پیشانی بازار خودرو محکم‌تر کند.

نتیجه جلسه فردای ستاد تنظیم بازار مشخص خواهد کرد که ارائه این فرمول توسط شورای رقابت راه‌حل مشکل قیمت بازار خودرو بود یا خود مشکلی بزرگ‌تر است؛ یک هفته می‌تواند مدت زمان مناسبی برای انجام این محاسبات باشد اما نگرانی ما از آن است که هنوز پای مشکلات شورای رقابت و سایر بخش‌ها مربوط به قیمت گذاری در حوزه خودرو در میان باشد؛ مشکلاتی که پای آن‌ها به رسانه‌ها هم باز شد و اگر ادامه پیدا کند مشکلات را وضع قبل بازخواهد گرداند.

کد خبر 512721 برچسب‌ها اقتصاد بازار خودرو - ایرانی

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: اقتصاد بازار خودرو ایرانی تعیین تکلیف قیمت ستاد تنظیم بازار قیمت گذاری خودرو بازار خودرو افزایش قیمت شورای رقابت قیمت خودرو ثبت نام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۸۷۴۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازار خودرو روی دور تند گرانی افتاد

تین نیوز

بازار خودرو در اولین روز معاملاتی هفته، افزایش ۵ تا ۲۰ میلیون تومانی قیمت ها را تجربه کرد.

به گزارش تین نیوز به نقل از خبرآنلاین، آن طور که گزارش ها نشان می دهد، پراید ۱۵۱ SE مدل ۱۴۰۳ در بازار خودرو با افزایش بدون تغییر به قیمت ۳۵۰ میلیون تومان و پراید ۱۵۱ SE مدل ۱۴۰۲ نیز به قیمت ۳۲۵ میلیون تومان به فروش می رود.

در این میان، قیمت پژو ۲۰۶ تیپ ۳ پانوراما مدل ۱۴۰۲ در بازار ۲ میلیون تومان کاهش یافته و ۶۵۸ میلیون تومان قیمت خورده است. پژو ۲۰۷ دنده ای مدل ۱۴۰۳ هم با کاهش ۵ میلیون تومانی، ۸۰۰ میلیون تومان به فروش رفت. اما پژو ۲۰۷ پانوراما اتوماتیک TU۵P مدل ۱۴۰۳ با کاهش ۱۰ میلیون تومانی، یک میلیارد و ۷۰ میلیون تومان به فروش رفت. پژو ۲۰۷ تیپ ۵ مدل ۱۴۰۲ بدون تغییر، ۷۱۰ میلیون تومان قیمت پیدا کرد. اما پژوپارس ELX-TU۵ مدل ۱۴۰۲ با افزایش ۵ میلیون تومانی، به قیمت ۸۴۰ میلیون تومان رسید. پژوپارس LX مدل ۱۴۰۲ اما با افزایش ۵ میلیون تومانی، ۸۶۰ میلیون تومان قیمت پیدا کرد.

بنا به این گزارش، تارا اتوماتیک V۲ مدل ۱۴۰۳ در بازار با افزایش ۵ میلیون تومانی به قیمت ۹۸۰ میلیون تومان و تارا دنده ای V۱ مدل ۱۴۰۳ با افزایش ۵ میلیون تومانی، ۸۲۰ میلیون تومان قیمت خورده است.

گزارش ها از بازار خودرو نشان می دهد دناپلاس اتوماتیک توربو آپشنال مدل ۱۴۰۳، با افزایش ۲۰ میلیون تومانی یک میلیارد و ۱۹۰ میلیون تومان قیمت خورد. دناپلاس اتوماتیک توربو آپشنال مدل ۱۴۰۲ اما ۲۰ میلیون تومان افزایش قیمت داشته و یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان قیمت خورده است.

راناپلاس مدل ۱۴۰۳ در حدود ۵ میلیون تومان گران شد و ۶۵۰ میلیون تومان قیمت پیدا کرد. راناپلاس مدل ۱۴۰۲ در بازار با افزایش ۵ میلیون تومانی، ۶۲۰ میلیون تومان به فروش رفت. همچنین ساینا S دنده ای بنزینی مدل ۱۴۰۳ در بازار با افزایش ۵ میلیون تومانی ۴۴۵ میلیون تومان و ساینا S دنده ای بنزینی مدل ۱۴۰۲ هم با افزایش ۵ میلیون تومانی ۴۱۵ میلیون تومان قیمت خورده است. اما سمند سورن پلاس EF۷ دوگانه سوز مدل ۱۴۰۳ در بازار با افزایش ۵ میلیون تومانی ۸۲۵ میلیون تومان فروخته شد. شاهین G اتومات CVT مدل ۱۴۰۳ هم با افزایش ۵ میلیون تومانی، ۸۵۵ میلیون تومان قیمت پیدا کرد. شاهین G اتومات CVT مدل ۱۴۰۲ در بازار با افزایش ۵ میلیون تومانی به قیمت ۸۱۵ میلیون تومان رسیده است. همچنین کوییک GX L دنده ای مدل ۱۴۰۳ به قیمت ۴۵۰ میلیون تومان به فروش رفت. کوییک GX L دنده ای مدل ۱۴۰۲ هم به قیمت ۴۲۵ میلیون تومان رسید.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • قیمت قطعی ۲ خودروی برقی در سامانه یکپارچه خودرو+ جدول
  • بازار خودرو روی دور تند گرانی افتاد
  • هونگچی E-QM5 در لیست فروش سامانه خودروهای وارداتی قرار گرفت
  • متقاضیان خرید خودرو بخوانند/ قیمت خودروهای وارداتی در سامانه یکپارچه اعلام شد + جزییات
  • قیمت خودرو امروز ۱۷ اردیبهشت + جدول
  • سامانه یکپارچه عرضه خودروهای وارداتی + سایت فروش، قیمت و زمان ثبت نام اردیبهشت ۱۴۰۳
  • قیمت خودرو امروز ۱۷ اردیبهشت +جدول
  • آغاز فروش اولین خودرو‌های برقی از عصر امروز
  • آغاز فروش خودروهای وارداتی از عصر امروز
  • قیمت خودرو امروز ۱۶ اردیبهشت +جدول