Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- در حالی که بازار خودرو روزهای آشفته‌ای را پشت سر می گذارد همه نگاه ها به ستاد تنظیم بازار معطوف شده تا تکلیف قیمت‌ها را مشخص کند. تاریخ انتشار: 00:35 - 15 ارديبهشت 1399 - کد خبر: ۶۱۷۸۰۱

خبرگزاری میزان ـ موضوع تعیین قیمت خودرو تقریبا حدود دو هفته‌ای است که مجددا بر سر زبان‌ها افتاده و به خبر روز رسانه‌ها تبدیل شده است و روزی نیست که درباره آن اظهارنظری صورت نگیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خودرو طی سال‌های اخیر به یک کالای سرمایه‌ای تبدیل شده است و جذابیت زیادی برای سرمایه گذاری از سوی مردم پیدا کرده است و نقدینگی سرگردان این بازار را از ریل اصلی خود خارج کرده و قیمت‌ها را به گونه چشمگیری افزایش داده است.

افزایش قیمت در بازار به حدی روند صعودی گرفته که خودروسازان را که همیشه به دنبال آزادسازی قیمت‌ها بودند به واکنش واداشته و بیشتر از گذشته به دنبال تحقق بخشیدن به این خواسته خود هستد.

خودروسازان معتقدند قیمت گذاری خودرو از سوی دولت آن‌ها را متحمل زیان چند هزار میلیاردی کرده و سود اصلی را دلالان از این بازار کسب کردند.

به گفته خودروسازان در حالی که خریداران هزینه زیادی برای خرید خودرو پرداخت می‌کنند چرا این مبالغ به جیب خودروسازان نرود.

اما از سوی دیگر متولیان قیمت‌گذاری معتقدند به جای افزایش و آزادسازی قیمت، خودروسازان باید به فکر افزایش بهره‌وری و افزایش تولید باشند تا بتوانند زیان خود را جبران کنند.

البته در این بین این موضوع موافقان و مخالفانی هم دارد در این باره امیرحسن کاکایی کارشناس صنعت خودرو در گفت‌وگو با میزان اظهار کرد: قیمت خودرو‌های پرتیراژ طی یکسال اخیر به شدت افزایش یافت و هیچ رابطه منطقی بین قیمت خودرو در کارخانه با قیمتی که در بازار است وجود ندارد و اختلاف زیادی به وجود آمد و فقط دلالان سود بردند و خودروسازان زیان ۳۰ هزار میلیارد تومانی را متحمل شدند.

کارشناس صنعت خودرو تصریح کرد: هر روز تاخیر در تصمیم گیری برای تعیین قیمت در شرایط تحریمی و شیوع کرونا صنعت خودرو را با مشکل مواجه می‌کند و باید زودتر این موضوع مشخص شود.

همچنین یک منبع آگاه در وزارت صنعت درباره آخرین وضعیت تصمیم گیری برای تعیین قیمت خودرو‌های پرتیراژ در گفت‌وگو با میزان اظهار کرد: در یکی از جلسات ستاد تنظیم بازار مقرر شد کارگروهی تشکیل شود و با توجه به آیتم‌های مربوطه برآورد قیمت‌ها صورت گیرد که جلساتی در این باره برگزار شد.

وی گفت: دیدگاه وزارت صنعت این است که قیمت خودرو افزایش نیابد، اما خودروسازان معتقدند به دلیل گران شدن مواد اولیه باید اجازه افزایش قیمت به آن‌ها داده شود.

این مقام مسئول افزود: اگر برآورد‌های قیمتی کارگروه آماده شود در جلسه این هفته ستاد تنظیم بازار ارائه خواهد شد.

البته در این بین برخی گمانه زنی ها نیز درباره افزایش ۳۰ درصدی قیمت خودرو به میان آمده است که هیچ منبع رسمی آن را تایید نکرده است.

در این باره احمد نعمت بخش دبیر انجمن خودروسازان در گفت‌وگو با میزان اظهار کرد: طبق نامه معاون حقوقی رئیس جمهور که در بهمن ماه ارسال شده بود و فصل الخطاب ستاد تنظیم بازار است مقرر شد فرمول سازمان حمایت به جلسه ستاد تنظیم بازار ارسال تا بر اساس آن تصمیم گیری شود که به جلسه تنظیم بازار نرسید.

دبیر انجمن خودروسازان تاکید کرد: اگر این روش اعمال شود شرکت‌ها از زیان خارج می‌شوند هرچند اختلاف قیمت کارخانه و بازار وجود خواهد داشت.

وی درباره اینکه گفته می‌شود خودروسازان درخواست افزایش ۳۰ تا ۴۰ درصدی قیمت خودرو را دارند، گفت: خودروسازان برای افزایش قیمت هیچگونه درصدی برای افزایش قیمت‌ها ارائه نداده اند و موافق فرمول سازمان حمایت در این باره هستند.

در حالی بازار خودرو روزهای آشفته‌ای را سپری می‌کند که همه نگاه‌ها به جلسه امروز ستاد تنطیم بازار معطوف شده تا مشخص شود سرانجام قیمت خودرو تعیین می شود یا همچنان باید در انتطار جلسات بعدی برای تعیین قیمت بود.

بیشتر بخوانید: مقصر گرانی خودرو کیست؟

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: خودرو خودروسازان اخبار اقتصادی ستاد تنظیم بازار افزایش قیمت قیمت خودرو تعیین قیمت قیمت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۲۳۰۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بورس انرژی دسترسی نیروگاه ها به منابع مالی را سریع تر می کند

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از توانیر، مسعود خانی مجری طرح‌های بهینه سازی شرکت توانیر افزود: اگر مشارکت هر چه بیشتر در فروش انرژی در بازار بورس که می‌تواند به دریافت نقدی بلافاصله صورتحساب منجر شود را با بازاری که در آن شرایط فروش نقدی وجود ندارد، مقایسه کنیم قطعاً شرایط بهتر و مناسب‌تری است هرچند که این موضوع نیز قابل درک است که نمی‌توان از شرکت توزیع انتظار داشت وقتی امکان خرید در بازار عمده فروشی با نرخ مشخصی را دارد، در بازار بورس نقدی به قیمت بالاتری از قیمت بازار، برق را خریداری کند و این انتظار نمی‌تواند انتظار به جایی باشد.

وی با اشاره به درخواست نیروگاه‌ها برای افزایش قیمت‌های بازار تاکید کرد: این موضوع در اختیار توانیر نیست، بلکه باید از طریق هیأت تنظیم بازار برق پیگیری شود و مصوبات آن نیز به تأیید وزیر محترم نیرو برسد.

به گفته وی، این موضوع که فروش نیروگاه‌ها در بورس به قیمت کمتر از بازار منجر به کاهش سود حسابداری شرکت در صورت‌های مالی می‌شود و این مشکل به ویژه برای شرکت‌هایی که بورسی هستند حادث می‌شود که باید به مجمع و سهامداران خود درباره کاهش سودشان توضیحات ارائه کنند، موضوعی است که شاید درست به نظر برسد، اما می‌توان از این زاویه به موضوع نگاه کرد که شرکت‌ها با دریافت نقدینگی زودتر نسبت به حالت فروش در بازار، می‌توانند در کسب‌وکارهای موازی مشارکت کنند و با منابع حاصل از منافع ناشی از این کسب و کارها کاهش سود را به راحتی جبران کنند. در این صورت شرکت از این بابت هم نباید دغدغه‌ای داشته باشد، هر چند که به‌کارگیری منابع نقدی در کسب و کارهای دیگری نیازمند تغییر رویکرد در مدیریت نیروگاههای بورسی است.

کد خبر 6097401 فاطمه صفری دهکردی

دیگر خبرها

  • فرمول جدید تعیین سقف اجاره‌بها
  • تنظیم بازار در تحقق ابر پروژه مردمی دولت سیزدهم تاثیر گذار است
  • دلالان نقره داغ شدند؛ تعیین قانون قیمت‌گذاری در بازار مسکن
  • اجرای ۱۰۰ درصدی مصوبه الگوی کشت تنها راهکار تنظیم بازار میوه و صیفی
  • کف و سقف قیمت مسکن و اجاره تعیین می‌شود
  • بازار خودرو روی دور تند گرانی افتاد
  • تنظیم بازار و جهش تولید با مشارکت تشکل ها
  • بازار خودرو روی دور تند گرانی افتاد/ آخرین قیمت پژو، سمند، شاهین، کوییک، دنا و تارا + جدول
  • افزایش ۵۹۳ درصدی قیمت کره حیوانی از سال ۱۳۹۹/ پیش بینی قیمت طلا تا پایان سال/ انتقاد وزیر صمت از مافیای واردات خودرو/ صف میلیونی برای دریافت وام اجاره
  • بورس انرژی دسترسی نیروگاه ها به منابع مالی را سریع تر می کند